Nordea lanserar nytt säkerhetspaket mot bedrägerier

Taggar i artikeln

Bedrägerier Nordea
Bakslag för Accumulate – storbankerna slipper miljardkravBakslag för Accumulate – storbankerna slipper miljardkrav
Publicerad
Uppdaterad

Som ytterligare ett steg i arbetet med att försvåra för bedragare lanserar Nordea Tillval Försiktig, ett paket med tillval som begränsar möjligheten att snabbt föra över pengar.

Realtid.se

Sedan tidigare övervakas transaktioner löpande och genom personliga beloppsbegränsningar stoppas transaktioner som avviker stort från kundens normala mönster, skriver Nordea i ett pressmeddelande.

I februari lanserade Nordea ett nytt sparkonto, Sparkonto Extra, med tidsfördröjda transaktioner. Många som blivit bedragna har anat misstanke snart efter att bedrägeriet ägt rum. Med tre dagars fördröjd utbetalning har man tid att kontakta polisen och banken för att stoppa transaktionen om det rör sig om ett misstänkt bedrägeri.

Från och med idag, den 15 april, kan Nordeas kunder lägga till Tillval Försiktig, ett paket med tillval som begränsar möjligheten att snabbt föra över pengar och som försvårar för kriminella att genomföra bedrägerier. I Tillval Försiktig ingår:

Annons
  • Sänkta beloppsgränser
  • Avaktivering av utlandsbetalningar
  • Sparkonto Extra (tre dagars fördröjd utbetalning)
  • Kortköp enbart i Norden

Nordea tror att Tillval Försiktig passar de kunder som upplever osäkerhet vad gäller den digitala tekniken och som inte har behov av att snabbt kunna genomföra transaktioner.

Utöver beloppsgränser och övervakning av transaktioner har Nordea bland annat ersatt tidigare bank-dosor med säkrare QR-dosor, infört tvingande ID-kontroller vid nedladdning av Bank-ID, infört anti-spoofing kontroller av telefonnummer och sms.

 

Annons

Annons