MarknaderNyhet

Därför satsar Wellstreet på Göteborg: ”Det är trångt i Stockholm”

WellstreetWellstreet
"Det känns som ett naturligt steg att etablera oss i Göteborg. Vi har flera bolag i portföljen här redan och ett antal saminvesterare. Dessutom finns både Lena Apler och Christian Zanders, som är vår Head of E-commerce, i Göteborg. Vi hoppas att vår etablering kommer att bidra till mer strålkastarljus på Göteborgs startupcommunity", säger Simon Saneback.
Publicerad
Uppdaterad

Om bara några veckor öppnar riskkapitalbolaget Wellstreet kontor i Göteborg, med plats för 40 personer. Men etableringen ska bli mer än ett kontor – visionen är en startuphubb för innovationsföretag.

Anders Frick

Det händer mycket på Wellstreet just nu. I höstas gjorde Wellstreets nya fintechfond sin första investering i Esgaia,  följt av Texelio, och nu närmar sig fonden redan en handfull bolagsinvesteringar. Det avslöjar Sïmon Saneback, som grundade Wellstreet tillsammans med Mikael Wintzell, för Realtid.

Dessutom har bolaget, med bland andra Lena Apler, Carl-Viggo Östlund och Jenny Keisu i kulisserna, nyligen presenterat Ica Försäkringars avgående vd Caroline Farberger som partner och arbetande styrelseordförande.

– Wellstreet är ett bolag byggt av entreprenörer, och för att vara entreprenör krävs mod och övertygelse, vilket Caroline verkligen har. Med henne ombord så tar vi oss till nästa nivå och det kommer att ske många spännande satsningar i närtid, säger Sïmon Saneback till Realtid.

Annons

I februari öppnar bolagets kontor i centrala Göteborg. Målet är att kontoret ska bli en samlingsplats för Wellstreet själva men även åt företagets portfölj- och partnerbolag.

– Det känns som ett naturligt steg att etablera oss i Göteborg. Vi har flera bolag i portföljen här redan och ett antal saminvesterare. Dessutom finns både Lena Apler och Christian Zanders, som är vår Head of E-commerce, i Göteborg. Vi hoppas att vår etablering kommer att bidra till mer strålkastarljus på Göteborgs startupcommunity, säger Simon Saneback.

Samma vecka som Wellstreet berättade om sin satsning meddelade även Klarna att man öppnar utvecklingscenter i Göteborg.  Helt klart är att Wellstreets satsning har ekonomiska förtecken, då bolaget helt enkelt inte vill missa startupracet i väst.

Annons

– Det är trångt i Stockholm, och visst finns det mycket riskkapital i huvudstaden men många missar samtidigt bolag på västkusten. Göteborg är en fantastisk näringslivsstad med gedigen historik av framstående industriell era och innovationshöjd, samt företagshubbar som vi gärna vill samverka med. Tittar man på de totala riskkapitalinvesteringarna i Sverige så får regionens framväxande företag en mycket liten andel men det är något som vi ser ändras, säger Sïmon Saneback.

 

Annons