Annons

Annons

Handelsbanken

Svenska storbanker är långt ifrån att uppfylla internationella riktlinjer kring hållbarhet, med Nordea och Handelsbanken som sämst i klassen, visar en årlig granskning.

Vad betyder den geopolitiska oron för de finansiella marknaderna och för världskonjunkturen? Veckans panel är bekymrad över utvecklingen i Hongkong, men även brexit är ett orosmoment. Ytterligare en faktor är den tekniska kapplöpningen och rivaliteten mellan USA och Kina.

Sveriges banker letar med ljus och lykta efter IT-kompetens och gör allt för att framstå som så bra arbetsplatser som möjligt. Samtidigt är inte all IT-kompetens intressant – det måste också vara rätt.

Morgonsvepet måndag: Vinnare och förlorare på bolån i tredje kvartalet, Stockholmsbörsen har fått ordning på problemen och världens största börsnotering.

Finansinspektionen prövar sanktioner mot Swedbank. Aktien faller med runt 4 procent och drar med sig den övriga banksektorn på börsen.

UPPDATERAD Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800, inklusive konsulter, i samband med det omstruktureringsprogram som banken presenterade i dagens delårsrapport.

Sidor