Annons

Annons

Handelsbanken

Realtids satsning på ambitiös journalistik fungerar, Sovjetnostalgi och Lundbergs tjänstemannastyre. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Få har väl missat Realtids temavecka #svagakronan. Den avslutades i måndags och ett flertal av artiklarna från serien ingår i listan över de tio mest lästa artiklarna på Realtid den gågna veckan. Det gör också två artiklar om missnöjet inom Handelsbanken.

Rävjägare Lundberg bärgar ännu ett skinn. Med de krympande och numera taksatta avsättningarna till Oktogonen har Fredrik Lundberg slutligen demonterat Handelsbankssfärens tjänstemannavälde.

Jonas Lagerqvist lämnade ledningsgruppen för en av Handelsbankens regionbanker för jobbet som finanschef för börsaktuella Vertiseit. "Jag tror väldigt mycket på bolaget, så pass mycket att jag tagit allt jag äger och lite till och gått in i detta, säger han i en intervju med Realtid.

 

Handelsbankens vd Carina Åkerström försöker stävja personalens stora missnöje med den indragna vinstandelsbetalningar, handelskonflikten mellan USA och Kina trappas upp ytterligare vilket drabbar Huawei hårt och Riksbanken slår ifrån sig. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna måndag.

Handelsbanken Markets har en hel del problem som den nye chefen Pål Bergström behöver ta tag i. Men långsiktigt finns alla möjligheter till att lyckas riktigt bra, anser Realtids Per Lindvall.

Handelsbanken avvecklar verksamheten i de tre baltiska länderna under nästa år till följd av för svag lönsamhet.

 

Det finns ett utbrett missnöje bland anställda i Handelsbanken över styrelsens beslut att avsättningen till resultatandelsstiftelsen Oktogonen drogs tillbaka för 2018, enligt källor som Realtid varit i kontakt med.

UPPDATERAD Flera nordiska banker samarbetar sedan förra året om en ny infrastruktur för realtidsbetalningar. Men det återstår en del tillstånd och verksamheten väntas starta i slutet av 2020 i Sverige, Norge och Finland, säger projektets vd Lars Sjögren till Realtid. 

Sidor