Annons

Annons

Handelsbanken

Handelsbankens chefsekonom Christina Nyman anser att penningpolitiken behöver läggas om i en mer expansiv riktning. Aneldningen är att konjunkturen försvagas och att inflationen är under inflationsmålet.

 

Nu bekräftar Ericsson att en kinesisk utredning om licensavgifter pågår. Telekomjätten får samtidigt kritik för bristande informationsgivning.

Under december sålde Första AP-fonden större delen av sitt innehav i Swedbank. Det var en dålig affär, beräknad till en förlust på 100 miljoner kronor.

 Nordea höjer räntan på bolån med tre månaders bindningstid i Sverige. Justeringen följer Riksbankens höjning av reporäntan i förra veckan. Detsamma gör Handelsbanken och Länsförsäkringar.

Nästan på dagen fem år efter premiären lägger EFN ned sitt flaggskepp Börslunch. "Nu tar vi fram ett nytt format som ska rikta sig mot en större publik," säger Anna Fagerström, ansvarig utgivare för EFN till Realtid.

Svenska storbanker är långt ifrån att uppfylla internationella riktlinjer kring hållbarhet, med Nordea och Handelsbanken som sämst i klassen, visar en årlig granskning.

Vad betyder den geopolitiska oron för de finansiella marknaderna och för världskonjunkturen? Veckans panel är bekymrad över utvecklingen i Hongkong, men även brexit är ett orosmoment. Ytterligare en faktor är den tekniska kapplöpningen och rivaliteten mellan USA och Kina.

Sveriges banker letar med ljus och lykta efter IT-kompetens och gör allt för att framstå som så bra arbetsplatser som möjligt. Samtidigt är inte all IT-kompetens intressant – det måste också vara rätt.

Sidor