Louise Sander gör comeback i försäkringsbranschen

Louise Sander.
Publicerad
Uppdaterad

Turbulensen efter Louise Sanders avgång som kommunikationschef för Handelsbanken har bedarrat. Nu tar hon ett kliv tillbaka in i försäkringsbranscen.

Realtid.se

”Efter att jag följt Springvilles utveckling under ett par år blir jag nu en del av ägarteamet,” skriver Louise Sander i ett inlägg på Linkedin.

Innan Louise Sander blev kommunikationschef och tog plats i koncernledningen för Handelsbanken var hon vd för Handelsbanken Liv. Ett uppdrag hon trivdes väldigt bra med. I samband med hennes avgång svarade hon så här på frågan vad hon var mest stolt över under sin tid på banken:

-Det är nog den tillväxtresa vi gjorde under min tid som vd för Handelsbanken Liv där vi satte ett starkt fokus på tjänstepension i hela banken och ökade bolagets vinst med över 100 procent, sa hon till Realtid då.

Annons

Nu får hon möjlighet att upprepa framgångarna, denna gång som delägare i insuretechbolaget Springville.

Under 2020 inledde Springville diskussioner med alla försäkringsbolag och banker för att bättre förstå utmaningarna och behoven avseende effektiviserad flytthantering för pensionsförsäkringar, kopplat till det nya regelverk som trädde i kraft i april 2021.

Springville Scandinavia grundades i Stockholm 2018. Idén föddes ur samlade erfarenheterna från IT-plattformar, processeffektiviseringar och den stora andelen manuella processer i pensionsbranschen.

Annons

”Jag ser fram emot att vara med och effektivisera branschen framåt,” skriver Louise Sander på Linkedin.

Annons