Annons

Annons

Finansinspektionen

Banktoppar utfrågade av FI om penningtvätt, EQT:s värdering: mellan 5 och 8 miljarder euro, Pensionsmyndigheten hotar att stämma Falcon Funds bank och Vd-kandidat lämnar Goldman Sachs. Detta är några av rubrikerna i onsdagens morgonsvep.

Nu är det klart att EQT går in på börsen. Dessutom i morgonsvepet måndag morgon: Uppåt i Asien och ny bubbelvarning.

Nordea äger aktier i omstritt fängelsebolag, Ny vd för Vasakronan, Ny chefsjurist för FI och Håkan Roos ökar i Lendify. Detta är några av rubrikerna i tisdagsmorgonens nyhetssvep.

Värdehanteringsföretaget Loomis anklagades i våras för penningtvätt. Utredningen visar på brister i förhållande till efterlevnaden av interna policys och förfaranden. “Vi vidtar nu omedelbart åtgärder i förhållande till de brister som utredningarna visat på”, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis, till Realtid. 

Nationalekonomen Lars EO Svensson levererar en rejäl käftsmäll mot Finansinspektionens och regeringens amorteringskrav på bostadslån. Realtids krönikör Claes Folkmar håller med om att de makroekonomiska riskerna ökar.

Risken för stora prisfall för kommersiella fastigheter har ökat de senaste åren, minskat för bostäder. På de finansiella marknaderna är risken för stora prisfall fortsatt förhöjd, säger Henrik Braconier, chefsekonom på Finansinspektionen (FI) till Realtid efter presentationen av FI:s halvårsvisa stabilitetsrapport som publicerades på tisdagen.

 

Sidor