Annons

Annons

Finansinspektionen

Finansinspektionen blundade för varningarna i Swedbank, Swedbank avvisar kraven om extern utredning, Cushman & Wakefield rekryterar från CBRE och Negativt resultat för Fjärde AP-fonden. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet torsdag.

Bankernas bruttomarginal på bolån minskade med 5 punkter under det fjärde kvartalet 2018, men är fortsatt på en hög nivå. Det skriver Finansinspektionen i en färsk rapport.

Fintechbolaget Dreams söker nu egen licens som värdepappersinstitut hos Finansinspektionen. Dessutom rekryterar bolaget ny kompetens inför Europaexpansionen i år.

– Det gäller att vara vaksam på andra risker än hushållens skulder, till exempel den kommersiella fastighetssektorn. Det sa Finansinpsektionens generaldirektör Erik Thedéen i Finansutskottets öppna utfrågning om finansiell stabilitet på tisdagen.

Konsultbolaget Mercer stärker sin svenska verksamhet för institutionella- samt tredjepartskunder genom att rekrytera Gunnar Dahlfors från Finansinspektionen. 

Personer som råkat ut för ett investeringsbedrägeri utsätts regelbundet för nya bedrägeriförsök. Ett nu aktuellt fall handlar om ett så kallat räddningsbolag, som erbjuder sig att köpa tillbaka värdelösa aktier som sålts genom ett tidigare investeringsbedrägeri.

Värdepappersbolag brister i sin rapportering av kapitalkrav till FI när de använder den beräkningsmetod som baseras på fasta omkostnader. Det framgår av en ny rapport från Finansinspektionen.

När det rättsliga efterspelet är över, förnyar Dan Brännström sitt krav på en HQ-kommission. Att stänga HQ Bank var orimligt och gjordes med politiska motiv, säger han.

Sidor