Annons

Annons

Svenskarnas fondförmögenhet rekordhög

Svenskarnas samlade fondförmögenhet ökade under juli med 106 miljarder kronor till rekordhöga 4 737 miljarder kronor, uppger Fondbolagens förening.

– Under juli fortsatte fondspararna helårstrenden att nyspara i framför allt aktiefonder och långa räntefonder. Och trots att sommarbörsen hickar till ibland kan den långsiktige månadsspararen lugnt ligga kvar i hängmattan, säger Gustav Sjöholm, sparekonom på Fondbolagens förening, enligt ett pressmeddelande. 

I juli var utvecklingen på världens aktiemarknader svagt positiv. Värdet på Stockholmsbörsen steg under månaden med 0,2 procent inklusive utdelningar.  Aktiefonder uppvisade i juli ett totalt nettoinflöde på 6,1 miljarder kronor och främst gjordes insättningar i globalfonder och branschfonder.

Långa räntefonder noterade i juli ett nettoinflöde på totalt 3,5 miljarder kronor, varav 2,7 miljarder utgjorde nettoinsättningar i företagsobligationsfonder. Hittills i år uppgår nysparandet i långa räntefonder till totalt 27,2 miljarder kronor och av detta har närmare 11 miljarder investerats i företagsobligationsfonder.  

Annons

Annons

 

 

 

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons