Fonder

Svensk fondplattform lanseras i Norge och Finland

Nu lanserar Nasdaq fondplattformen Nasdaq Nordic Fund Market i Norge och Finland. Sedan 2010 har plattformen funnits på plats i Sverige.

Publicerad 2018-02-13

Plattformen ökar effektiviteten för fonddistributörer och fondbolag genom att möjliggöra en helt igenom elektronisk process för att lägga ordrar och avräkning, skriver Nasdaq i ett pressmeddelande.

– Vi har sett en ökande efterfrågan i Finland och Norge. Genom att dra nytta av Nasdaqs kunskaper och ledande teknologi, och applicera dessa inom fondvärlden, tillåter Nordic Fund Market distributörer och företag att ligga i frontlinjen inom fintech. Det ger lägre transaktionskostnader och en minskad operationell risk, säger Erika Danielsson, chef för Nasdaqs nordiska fondmarknad.

Nordic Fund Market ger fonddistributörer tillgång till ett brett urval av fonder, genom ett enda gränssnitt. I dagsläget täcker tjänsten den svenska, finska och norska marknaden för distributörer. Både lokala och internationella fondbolag kan registrera sina fonder på plattformen, under förutsättning att fonderna är registrerade för försäljning i respektive land.

För närvarande är 200 fondbolag anslutna, med mer än 5 000 fonder tillgängliga på Nasdaqs plattform.

Några av Nordic Fund Markets kunder är i dagsläget Erik Penser Bank, Skandia, Garantum Fondkommission, Humle Kapitalförvaltning, Peak Asset Management, SIP Nordic, Skandiabanken, SPP Spar, Söderberg & Partners och Wassum.

Platsannonser

Logga in