Annons

Annons

Nasdaq Stockholm

Morgonsvepet måndag: Vinnare och förlorare på bolån i tredje kvartalet, Stockholmsbörsen har fått ordning på problemen och världens största börsnotering.

Gaming Corps riskerar att kastas ut från First North. "En avnotering av skulle för oss innebära att ni legitimerar olagliga och oetiska handlingar", skriver en grupp småägare i ett brev till Nasdaq.

Karnov Group ansöker om börsnotering på Nasdaq Stockholm. Bland annat Fjärde AP-fonden har gått med på att förvärva aktier i erbjudandet.

Baltic Horizons vd Tarmo Karotam är fondförvaltaren som är specialiserad på kommersiella fastigheter i de baltiska staternas huvudstäder, men samtidigt nära knuten till Sverige. Med 4 000 svenska investerare i ryggen och en fond som är listad i både Stockholm och Tallinn förstår han både den baltiska och svenska fastighets- och kapitalmarknaden.

Mifid2 riskerar att förstärka underfinansieringen av små och medelstora företag. Det menar Nasdaqs vd Lauri Rosendahl och avslöjar att Stockholmsbörsen tittar på möjligheter att lösa en av många oavsiktliga effekter av regelverket.

(Uppdaterad) Stefan Lundberg, som hastigt lämnar alla sina uppdrag, är även huvudansvarig revisor i Nasdaq OMX. Ingen ändringsanmälan har kommit in till Bolagsverket, men EY bekräftar på måndagseftermiddagen att han lämnar firman.

Robert af Jochnick avser att notera NCAB på Nasdaq Stockholm samtidigt sker en nyemission av aktier till ett värde om cirka 100 miljoner kronor.

Sidor