Bank

Storåkers ser växande marknad i bolån för Nordax

UPPDATERAD: – Att erbjuda bolån till den arbetsmarknad  vi har idag med gig-ekonomi – det är något jag har funderat på länge. Jag vet att det är en växande marknad, säger Anna Storåkers till Realtid.

Uppdaterad 2019-11-19
Publicerad 2019-04-12

Realtid rapporterade tidigare under fredagen att Anna Storåkers, tidigare chef för personal banking och Sverigechef på Nordea, har utsetts till styrelseledamot i Nordax Bank.  

Nordax lanserade förra året bolån med främsta målgrupp kunder med någon form av icke traditionell inkomst, som till exempel egenföretagare och visstidsanställda.

– De traditionella bankerna går mot mer och mer standardiserade krediter och här kan vi erbjuda människor utan fasta anställningar med bra kreditvärdighet bolån, säger Anna Storåkers.

Vad kan du bidra med till styrelsen?

– Jag har många års erfarenhet från bank och finansvärlden och har erfarenhet av privatmarknad, både i Sverige men även delvis i övriga Norden.

Nordax Bank är en  specialistbank som ägs av Nordic Capital Fund VIII och Sampo. Banken har cirka 185 000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Per 31 december 2018 uppgick utlåningen till allmänheten till 15,1 miljarder kronor och inlåningen till 11,3 miljarder kronor.

Det var i maj förra året som det blev känt att Anna Storåkers lämnade Nordea efter nio år.  Så här kommenterade hon sitt beslut då:

– Efter många år på Nordea, och i mitten av min karriär, har jag bestämt mig för att tänka över nästa fas i min karriär. Det här är ett personligt beslut.

Storåkers var innan Nordea på konsultföretaget McKinsey och investmentbanken Goldman Sachs.

I november gick Anna Storåkers in som styrelseledamot i den nederländska banken ABN Amro. Hon ingår även sedan tidigare i styrelsen för Nordea Life Holding och E Work Group.

Styrelsen för Nordax Bank AB  består nu, utöver Anna Storåkers, av:

Ordförande: Hans-Ole Jochumsen

Styrelseledamöter: Christopher Ekdahl, Christian Frick, Heiki Kapanen, Henrik Källen och Ville Talasmäki

 

Platsannonser