FinansNyhet

Standard & Poor’s uppgraderar Sparbanken Skåne

Publicerad

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s Global Ratings uppgraderar Sparbanken Skånes kreditbetyg till A med stable outlook från A- med stable outlook.

Camilla Jonsson

Standard & Poor’s lyfter i sin motivering fram att Sparbanken Skåne sedan 2017 klassas som systemkritisk bank i Sverige och omfattas av en väldefinierad resolutionsstrategi. Vidare förväntar sig institutet att Sparbanken Skåne fortsätter i sin ledande position på den lokala marknaden, att samarbetet med Swedbank fortlöper och att banken förblir välkapitaliserad, medan balansräkningen utökas de kommande två åren.

Sparbanken Skåne är sedan flera år tillbaka aktiv på den svenska kapitalmarknaden, genom både företagscertifikat och obligationer. Hösten 2019 gav banken som första sparbank i landet ut en grön obligation. 

– Vi ser mycket positivt på att Standard & Poor’s bekräftar den finansiella stabilitet vi byggt upp genom ett långsiktigt och målinriktat arbete. Kreditbetyget i sig förbättrar ytterligare bankens förutsättningar på kapitalmarknaden, vilket i förlängningen är något som gagnar våra kunder, säger Sparbanken Skånes vd Bo Bengtsson i en skriftlig kommentar.

Annons
Annons