Finans

Sequra tecknar avtal om kredit på upp till 2 miljarder

Den spanska betalningsplattformen Sequra ingår ett strategiskt partnerskap om kredit på upp till 2 miljarder kronor.  Största deägare och vd i bolaget är svensken David Bäckström.

Uppdaterad 2020-08-04
Publicerad 2020-08-04

Partnerskapet med den engelska kapitalförvaltaren Chenavari Investment Managers gäller konsumentutlåning. Avtalet omfattar upp till 500 miljoner kronor i första fasen med möjlighet att utöka till 2 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att ha Chenavari som finansiell partner, med den stora erfarenhet de har av konsumentutlåning och deras partnerskap med ledande företag i Belgien, Italien, Nederländerna och Irland, säger David Bäckström, vd Sequra i en skriftlig kommentar.

– Förutom det direkta tillskottet i likviditet är också deras stöd viktigt för våra tillväxtplaner.

Det Barcelonabaserade företaget har mer än dubblerat omsättningen årligen och beräknas i år omsätta 260 miljoner kronor med målsättningen att öka omsättningen till 460 miljoner kronor år 2021. Nästa år är avsikten att påbörja expansion i Sydamerika, med start i Mexiko och Colombia.

Sequra har idag fler är 2 500 handlare anslutna såsom Pirelli, EF språkresor,  Ali Express, Phone House, Game och Maison du Monde.  

Chenavari är en kreditfokuserad kapitalförvaltare med nyckelexpertis på europeiska marknader. Storleken på de förvaltade tillgångarna är över 50 miljarder, främst från institutionella investerare. 

 


 

Platsannonser