Annons

Annons

Scandinavian Credit Fund passerar 1 miljard kronor

Efter senaste emissionen om cirka 188 miljoner kronor passerar Scandinavian Credit Fund 1 miljard i förvaltat kapital.

Scandinavian Credit Fund I, som erbjuder allmänheten och institutionella investerare att teckna vinstandelslån upptagna på Nordic Derivatives Exchange, har haft ett år över förväntan, enligt ett pressmeddelande. Det framgår att fonden passerade 1 miljard i förvaltat kapital efter den senate emissionen om cirka 188 miljoner kronor.

SCF hade den 1 januari 2017 en total fondförmögenhet som uppgick till 163 miljoner kronor. Avkastningen för fondandelsägarna i oktober uppgick till 0,64 procent och för perioden januari - oktober 2017 till 6,77 procent. Standardavvikelsen för fonden uppgår till 0,87 procent och riskklassen är 2 enligt ESMAs skala 1- 7.

I december tar fonden emot 75 miljoner kronor samt teckning från plattformsmotparter och i februari 2018 tar fonden emot 300 miljoner kronor samt teckning från plattformsmotparter.

Annons

Annons

Vidare skriver styrelsen för fonden att fondens styrelse kommer att besluta om det från mars och framåt kommer att finnas en begränsning av inflöden till fonden.

En av ägarna till Skandinaviska Kreditfonden som förvaltar Scandinavian Credit Fund I är Mangold som äger 24,5 procent av SKF. De två största ägarna är styrelseledamöterna Fredrik Sjöstrand och 
Peter Norman som äger 30,5 procent samt 29,6 procent av aktierna i SKF.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons