Fastigheter

SBB och Hemsö i miljardtransaktion

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, förvärvar 14 fastigheter från Hemsö för cirka 1,2 miljarder kronor.

Publicerad 2019-05-21

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, förvärvar 14 fastigheter från Hemsö i Stockholm och Västra Götaland för cirka 1,2 miljarder kronor.

Portföljen återfinns till 60 procent i Stockholm och hyresintäkterna generas till 94 procent från verksamheter som finansieras av offentliga medel varav 61 procent kommer direkt från stat, landsting eller kommun med tyngdpunkt på vård och utbildningslokaler. 

Den genomsnittliga kontraktslängden i portföljen är 6,8 år och hyresintäkten 79,7 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan i portföljen är 56 000 kvadratmeter.

– Vi är nöjda att ha ingått denna affär med Hemsö, som vi tycker har ett fastighetsbestånd av hög kvalitet. Med förvärvet stärker vi vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter samt stärker vår förvaltning i Stockholm och Västra Götalandsregionen, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

– Hemsö eftersträvar en kundnära och effektiv förvaltning för att kunna ta hand om våra hyresgäster på bästa sätt. Försäljningen bidrar till att koncentrera vårt bestånd geografiskt och frigör kapacitet för investeringar i vår projektportfölj, säger Nils Styf, Hemsös VD.

Försäljningarna sker i form av bolagsöverlåtelser och tillträde sker den 27 maj 2019.

Platsannonser