M&A

Sampo i miljardaffär

Det finländska försäkringsbolaget Sampo och Rand Merchant Investment Holdings lägger bud på resten av de aktier som sedan tidigare inte ägs i brittiska försäkringsbolaget Hastings Group.

Uppdaterad 2020-08-05
Publicerad 2020-08-05

Erbjudandet är 250 pence per aktie i kontanter vilket innebär en värdering av Hastings till cirka 1,84 miljarder euro, enligt ett pressmeddelande.

Budet har en premie på 37,5 procent mot den volymviktade snittkursen under de senaste tre månaderna.

Sampo och RMI, som är Hasting Groups största aktieägare, har bildat ett nytt företag med syfte att överta Hastings. Sampo kontrollerar 70 procent vilket innebär att investeringen blir på 1,29 miljarder euro.

Hastings, som är börsnoterat på Londonbörsen, redovisade för 2019 en bruttopremieintäkt på cirka 1 miljard euro. Bolaget har en marknadsandel på 7,7 procent när det gäller försäkringar för brittiska privatägda bilar.

Rand Merchant Investment Holdings Limited äger sedan år 2017 knappt 30 procent av aktierna i Hastings.

Rådgivare till Hastings i samband med diskussionerna är Barclays Bank, Fenchurch Advisory Partners och Numis Securities.

J.P. Morgan Securities har agerat som finansiell rådgivare för Sampo och RMI i samband med erbjudandet och Allen & Overy LLP som juridisk rådgivare. 

J.P. Morgan Securities och Nordea kommer att fungera som gemensamma ledare för Sampos hybrid T2-obligationsemission.

 

Platsannonser