Annons

Annons

Sampo

Expansion i och utanför Norden är den största prioriteten för Bank Norwegian, som Nordic Capital precis blivit storägare i. Det säger Christian Frick, ansvarig partner på riskkapitalbolaget, som bara hade ett par veckor på sig att utvärdera investeringen. 

Sampo, som är storägare i Nordea, vill att den nordiska storbanken ska fokusera på den interna effektiviteten och presentera ett mer ambitiöst kostnadsbesparingsprogram, säger Sampos avgående vd Kari Stadigh. 

”Genom att ha Sampo ombord har vi ett kraftfullt stöd i finansieringen av vår produktutveckling till fördel för våra kunder inom bank och större företag”, säger Milena Torciano, vd på Mitigram som nu tar in 100 miljoner kronor i en ny investeringsrunda.

Försäkringsbolaget Ifs vinst före skatt steg till 198 miljoner euro, motsvarande 2,1 miljarder kronor, under årets första kvartal, jämfört med 193 miljoner euro första kvartalet förra året. Det framgår av Sampos kvartalsrapport. 

Med en svensk ordförande behöver Nordea en vice ordförande från Finland. Därför avgår Lars G Nordström, även om han medger att det inte är “särskilt vanligt” att byta båda positionerna samtidigt. Men han har gott förtroende för sin tippade efterträdare.

Morten Thorsrud har utsetts till ny koncernchef  för If Skadeförsäkring. Han efterträder Torbjörn Magnusson, som tar över som koncernchef för Sampo och som ordförande  för Nordea.

Den finska finanskoncernen Sampo som är största enskilda ägare i Nordea kliver nu också in i ägarlistan för kredithanteringsföretaget Intrum.

NDX Intressenter har fått de myndighetstillstånd som krävs och kommer därmed fullfölja budet på nischbanken Nordax.

Nordic Capital köper ytterligare 46,5 miljoner aktier i nischbanken Nordax. Sampo och Nordic Capital äger därmed nu tillsammans 72 procent av banken.

Sidor