Clifford Photography via Unsplash
Foto: Clifford Photography via Unsplash
Fintech

Safello och Klarna lanserar Klarna Open Banking på kryptomarknaden

Klarna gör intåg på kryptomarknaden och lanserar Klarna Open Banking på Safellos mäklarplattform för kryptovalutahandel.

 

Publicerad 2021-02-17

Klarna och Safello har ingått ett strategiskt samarbete om att lansera Klarna Open Banking på Safellos mäklarplattform för kryptovalutahandel. Samarbetet innebär att Safellos 180 000 användare kommer att kunna köpa kryptovalutor direkt från bankkontot med Klarnas betalningslösning. Det är för Klarna, vars Open Banking-plattform har kopplingar till mer än 5 000 banker i 18 länder över hela Europa, första intåget på kryptomarknaden. Safello siktar på börsnotering under första halvåret 2021 med ambitionen att lanseras på flera utländska marknader.

– Detta är ett första steg med att integrera Klarna Open Banking, vilket gör det möjligt för oss att utöver Swish erbjuda direktbetalning för krypto via användarens bankkonto. Det blir särskilt intressant för våra kunder som vill lägga större ordrar, säger Frank Schuil, vd på Safello, till Realtid.

– Detta är en perfekt match. Klarna delar vår vision om att erbjuda en fenomenal användarupplevelse utan att kompromissa med säkerhet och compliance. Dessutom är open banking ett oerhört spännande område som kommer att spela en nyckelroll i våra framtida planer, säger Schuil.

På vilket sätt hjälper detta samarbete er att expandera på flera marknader, som ni uttryckt att planen är, i samband med den kommande börsnoteringen?
– Sjävklart är det så att denna plan står fast och allt pekar på en IPO under andra kvartalet i år. När det kommer att rulla ut till ytterligare marknader blir det i stort sett bara ett knapptryck i och med samarbetet med Klarna och deras koppling till så många banker i Europa, säger Frank Schuil.

Platsannonser

Logga in