FinansNyhet

Pengar på väg in till Amarant Mining

Publicerad

”En större summa pengar” är på väg in till Amarant Mining. Danske Bank väntar tålmodigt i konkursförhandlingarna.

Sara Johansson

Amarant Mining, som nu befinner sig i en tvångslikvidation, hotas även av konkurs i Stockholms tingsrätt då Danske Bank kräver en återbetalning av en skuld på cirka 10,9 miljoner kronor, vilket Realtid.se tidigare skrivit om i två steg. Under en förhandling som ägde rum i måndags, den 12 mars, uppger Amarant Minings ombud Karl Björlin från Advokatfirman Lindahl att bolaget är på väg att få in ”en större summa pengar genom realisation av bolagets aktier och rättigheter till gruvkonstruktioner”.

Amarant Minings ombud Karl Björling uppger även att bolaget hittills har avyttrat aktier till ett värde om cirka 900.000 kronor och att det utöver detta finns bindande avtal om försäljning av aktier till ett värde om cirka 7,5 miljoner kronor.

Han uppger även att Mineral Mining begär uppskov med konkursfrågans avgörande i fyra veckor, vilket Danske Banks ombud Anna Berntsson Weibull godkänner.

Annons

Det framgår även av protokollet att Amarant Mining har lånat pengar för att få igång likviditeten. ”Det kan inte uteslutas att det går att få till stånd en solvent avveckling av bolaget”, uppger Karl Björling.

En ny konkursförhandling ska nu hållas den 9 april.

Annons