Fastigheter

Oscar Properties köper tillbaka Biografen Penthouses

Bostadsutvecklaren Oscar Properties köper tillbaka fastigheten av ett konkursbo för 1 miljon kronor.

Uppdaterad 2018-10-19
Publicerad 2018-10-19

Oscar Properties köper enligt ett pressmeddelande Biografen Penthouses av Axxonen Properties konkursbo. Köpeskillingen uppgår till 1 miljon kronor och gäller en del av fastigheten Stockholm Ruddammen 29.

“Sedan slutet av maj har Oscar Properties planerat för att ta över ansvaret för påbyggnaden av Brf Biografen. Under hela processen, även när byggrätten ägdes av Axxonen, så har planen varit att det av Oscar Properties helägda dotterbolaget Allegro ska stå för totalentreprenaden. Oscar Properties räknar med ett positivt resultat för projektet”, skriver bostadsutvecklaren i pressmeddelandet.

– Vi har följt projektet Biografen noga och är redo att ta över det utan att förlora allt för mycket fart i processen. Exakt hur vi nu går vidare, själva eller med en partner, kvarstår att se, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Biografen Penthouses är en planerad påbyggnad på Brf Biografen i Stockholm. Påbyggnationen har varit en given del i skapandet av Brf Biografen. Styrelsen i bostadsrättföreningen bekräftade försäljningen av byggrätten för påbyggnaden till Oscar Properties i oktober 2016. 2017 såldes denna byggrätt vidare till Axxonen Properties.

Platsannonser

Logga in