Juridik Nyhet

Omskriven affärsman åtalas för flera grova ekobrott

Taggar i artikeln

Ekobrott
Publicerad
Uppdaterad

Anthony Norman som har varit inblandad i härvan med nedlagda glasbruk i Småland åtalas för flera grova ekobrott.

Realtid.se

Åtalet gäller fem fall av grovt bokföringsbrott i två olika bolag och åklagare Mårten Hallsten vid Ekobrottsmyndigheten vill också att mannen ska få näringsförbud i tio år. Det rapporterar Sveriges Radio.

Affärsmannen har en rad uppmärksammade affärer med kryptovalutor och fastigheter bakom sig och Ekot och P4 Kalmar har kunnat visa att bolag där mannan varit aktiv kan kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot.

Anthony Norman är för övrigt välkänd i Realtids spalter,  då vi har skrivit om hans framfart från Cellpoint 2009 till Camallit 2021.  Han var även vd för börsnoterade Trig Social Media,  som senare bytte namn till Stockholm IT Ventures.  Dessutom har han även tagit över sfärbolaget Koggbron Fastigheter,  som senare bytte namn till Auragen Realty.

Annons

Realtid har tidigare avslöjay kopplingen mellan Anthony Norman och det knarkflygplan som användes av den så kallade Stureplansmördaren Tommy Zethraeus och hans medkompanjoner, för att bland annat frakta 50 kg kokain till Storbritannien och 222 kg cannabis till Norge. Sveriges Radio skrev om flygplanet i höstas i samband med kopplingar mellan det nedlagda glasbruket i Orrefors och Omar Belwani, som går under namnet Greven/Strängnäs och har en central roll i den kurdiska räven Rawa Majids kriminella nätverk Foxtrot. Flygplanet i fråga, SE-KKY, köptes under i början av 2022 för en knapp miljon kronor, varav 250 000 kronor kom från Sunfite AB och resten från Dragon Global Solutions Ltd, som ägs av just Anthony Norman.

Annons