Finans Nyhet

”Det är väl underbyggt”

Publicerad

Cellpoints blivande ordförande Anthony Norman tonar ner revisorns varningar om bolagets finansiella situation.

Som Realtid rapporterar idag avgår Cellpoints revisor Johan Arpe på egen begäran. I en redogörelse för tillståndet i verksamheten påpekar han att det egna kapitalet är förbrukat och att verksamhetens framtid är hotad.

Cellpoint svarar med att kritisera revisorn och hotar med att driva en juridisk process mot honom. Enligt bolaget är en ny finansieringslösning nära förestående. Dessutom diskuteras en affär som ska komplettera den nuvarande verksamheten inom bluetooth-produkter och hörlurar.

”Strategiförändringen innebär främst att man kommer att tillhandahålla befintliga hörlursprodukter i kombination med annan relaterad hårdvara, man kommer att driva ett mobilt innehållsben och till detta även äga och förvalta nätresurser med fokus på mobila medier”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

– Det är väl underbyggt. Det finns en solid grund för det vi skriver, säger Anthony Norman.

Han förväntas bli arbetande styrelseordförande i Cellpoint vid en kommande stämma. Samtidigt blir nuvarande ordföranden Michael Mathiesen ordinarie ledamot. Fler rekryteringar till styrelsen är aktuella.

Anthony Norman har engagerat sig aktivt i Cellpoint sedan Greyston Advisors under hösten skjutit till kapital i en konvertibelemission. Cellpoint skriver att flera nyheter är att vänta inom den närmsta framtiden men Anthony Norman kan i dagsläget inte berätta mer om vad som är på gång.

Annons

Cellpoints aktie rusade med över 100 procent när handelsstoppet hävdes på onsdagen. Vid lunchtid hade merparten av uppgången raderats ut. Aktien var dock upp 20 procent.

Annons