Helg Nyhet

Nyttiga idioter och tunga finansprofiler – här är veckans mest lästa nyheter

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se

Tunga finansprofiler startar corporate financebolag: ”Ser en stor efterfrågan”
Publicerad 19 september 
En grupp tunga finansprofiler med Andreas Lindström och Sven Otto Littorin i spetsen startar nu bolaget Stadsholmen Equity. Fokus är på rådgivning åt bolag på den onoterade aktiemarknaden.
Läs mer här>>

Rusning efter flygbiljetter från Ryssland
Publicerad 21 september
Sökningar på Google efter sätt att lämna Ryssland steg markant under onsdagen och priserna för flygresor till Turkiet från Ryssland steg kraftigt efter att Vladimir Putin meddelat att han beordrar delvis mobilisering i landet.
Läs mer här>>

Ilija Batljan: ”Du och jag blir nyttiga idioter”
Publicerad 22 september
SBB:s vd Ilija Batljan ångrar att han inte satsade mångmiljonbelopp på jurister i kampen mot bolagets blankare. Samtidigt vill han inte prata om blankarnas agerande, utan menar att det bara gör honom och media till ”nyttiga idioter”.
Läs mer här>>

Annons

Räntehöjningen – nu når mjölksyran hushållen
Publicerad 20 september
Riksbanken klipper till med en rekordhöjning av styrräntan. Det är begripligt. Men att försvara höjningen med att ”inflationen urholkar hushållens köpkraft” är lite bakvänt, då räntehöjningen gör det än värre för hushållen. Det är nu mjölksyran börjar sätt in hos svenska hushållen på riktigt. Det skriver Realtids Per Lindvall.
Läs mer här>>

Kärnkraftverk Sernekes nästa drömprojekt efter Karlatornet
Publicerad 21 september
Färdigställandet av prestigebygget Karlatornet är det som ligger framför Ola Serneke just nu, men sen vill han gärna bygga ett kärnkraftverk.
Läs mer här>>

Jätteaffären mellan Instabox och Budbee: ”Pressar branschen”
Publicerad 19 september
Att Instabox och Budbee går ihop och bildar det nytt bolaget Instabee sätter press på övriga aktörer i logistikbranschen – men underlättar samtidigt för svenska e-handlare att expandera internationellt.
Läs mer här>>

Annons

Bankerna nedringda – ”amorteringspaus inte för alla”
Publicerad 20 september
Finansinspektionen gjorde på tisdagsmorgonen uttalanden i SR Ekot som har tolkats som att låntagare allmänt sett kan få amorteringsuppehåll. Några av de rubriker som använts är ”Be banken pausa amortering” och ”Blir det knapert – gå till banken”.
Läs mer här>>

Världsbanken varnar för förödande global recession
Publicerad 16 september
Världsbanken varnar för att en tuffare penningpolitik globalt kan skapa en förödande global recession nästa år genom att räntorna höjs för mycket. Istället vill Världsbanken att världens största centralbanker samarbetar kring sina åtgärder och på så vis får ned de totala åtgärderna. Det framgår av en större rapport från banken.
Läs mer här>>

Rekordstort intresse för rörlig ränta
Publicerad 20 september
Under augusti valde 80 procent av SBAB:s nya villakunder bolån med tre månaders bindningstid på hela bolånet, vilket är en ökning sedan juli då motsvarande andel villakunder var 71 procent.
Läs mer här>>

Annons

Storbankernas bolån i stormens centrum
Publicerad 23 september
Riksbankens räntehöjningar slår allt hårdare mot bolåntagarna. Det kommer att rikta fokus mellanskiktet i denna produkt, bankernas bolånemarginaler. De har varit skyhöga, men kommer att hamna under press. Tesen att stigande räntor alltid är bra för bankerna är feltänkt. Det skriver Realtids Per Lindvall.
Läs mer här>>

Annons