Bank

Ny vd på Landshypotek Bank

Per Lindblad blir ny vd för Landshypotek Bank. Han kommer närmast från SEB och tillträder som vd senast den 1 februari.

Uppdaterad 2017-10-19
Publicerad 2017-10-19

Landshypotek Bank meddelar i dag att bankens styrelse har rekryterat Per Lindblad till ny vd för Landshypotek Bank.

– Styrelsen är glad att rekrytera Per som ny vd. Per är i grunden agronom och har sedan barnsben levt med näringen. Hans långa erfarenhet från fastigheter och bank är en utmärkt grund för att leda vår bank framöver, säger Henrik Toll, styrelseordförande för Landshypotek Bank. 

Per Lindblad lämnar nu SEB där han senast har varit ansvarig för segmentet Fastigheter. Han har varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, och haft olika positioner inom och utanför SEB, enligt pressmeddelandet. Därutöver har han innehaft olika roller såsom cfo på Northern European Properties (NEPR) och som investerare inom private equity.

– Jag har jobbat med utveckling av bank och fastigheter i hela mitt yrkesliv och har samtidigt bakgrund och intresse inom jord och skog. Landshypotek Bank är i en spännande utvecklingsresa och det ska bli kul att leda en av Sveriges största nischbanker i nästa steg i utvecklingen, säger Per Lindblad, tillträdande vd på Landshypotek Bank. 

Per Lindblad kommer att börja som vd senast 1 februari 2018. Under rekryteringen har Catharina Åbjörnsson Lindgren varit tf vd för banken. Hon fortsätter som tf vd fram tills dess att Per Lindblad tillträder, enligt pressmeddelandet.

Platsannonser