Annons

Annons

Landshypotek Bank

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid.

Landshypotek Bank fortsätter att utmana på bolånemarknaden. Banken sänker nu flera av boräntorna och förbättrar sitt erbjudande till en ny bästa ränta på 1,19 procent.

En rad mindre spelare tar i rask takt andelar från den för storbankerna så lukrativa bolånemarknaden. Den verkliga utmaningen kommer när den första utländska aktören dyker upp. Det bör bara vara en tidsfråga, enligt Realtids Claes Folkmar.

Landshypotek Bank fortsätter att växa både i kundantal och i volym och den nya affären med bolån till hus märks allt tydligare i resultatet.

På två år har andelen svenskar som ser sin bostad som en ekonomisk investering rasat. Mellan 2016 och 2018 minskade andelen från 74 procent till 45 procent, visar en undersökning från Landshypotek Bank.

Landshypotek Bank fortsätter att visa ett starkt resultat och visar tillväxt i både utlåning och sparande. Banken har gått in på bolånemarknaden och är nu på väg mot två miljarder kronor i utlåning. Även utlåningen till jord och skog ökar.

Sidor