FinansNyhet

Ny vd på EQT

Publicerad

Christian Sinding tar över vd-posten efter Thomas von Koch.

Realtid.se

Christian Sinding blir ny vd och Managing Partner på EQT efter Thomas von Koch som efter fem år på vd-posten blir vice MP och ordförande  för EQT ventures, EQT Mid Market Asia och EQT Public Value.

Christian Sinding var tidigare vice MP och chef över EQT Equity.

EQT skriver att bolaget är på väg in i en utvecklingsfas och tajmingen är därför rätt att lämna över ledarskapet till nästa generation.

Annons

Christian Sinding som är 46 år gammal anställdes av EQT 1998 och har lett EQT Equity investments rådgivningsteam sedan 2011.

Han är född i Norge och studerat och arbetat i USA samt arbetat på fem EQT-kontor och har i dag basen i Zurich.

– Christian är en av våra mest erfarna Partners, en stark promotor av EQT:s kultur och värderingar samt en inspirerande och affärsorienterad ledare. Han var ett naturligt val, en utmärkt efterträdare till Thomas och kommer att säkerställa kontinuitet i EQT:s tillväxt, vår omvandling och ”future-proofing”-strategi och vår långsiktiga vision, säger Conni Jonsson, grundare och ordförande för EQT. 

Annons

– Jag skulle också vilja uttrycka min största uppskattning för Thomas för hans engagemang och passionerade arbete som ledare av EQT till att bli ett ännu mer globalt och kraftfullt investeringsföretag” fortsätter Conni Jonsson.

Under de senaste fem åren har EQT mer än dubblerat sin storlek och är i dag en av världens största riskapitalbolag, enligt pressmeddelandet.

Annons