Annons

Annons

Ny CFO i Heimstaden när Nordholm går till Fredensborg

Ingvor Sundbom blir ny CFO för Heimstaden. Hon efterträder Magnus Nordholm som vid årsskiftet tar rollen som CEO för Fredensborg.

Ingvor Sundbom, med en bakgrund i bland annat Oscar Properties, blir ny CFO för Heimstaden. Hon ersätter nuvarande CFO Magnus Nordholm, som vid årsskiftet tar rollen som CEO för Fredensborg AS, majoritetsägare i Heimstaden AB.

Magnus Nordholm kvarstår som vice VD i Heimstaden AB och som del av ledningsgruppen tills han tillträder sin nya tjänst. Därefter behåller han sin styrelseplats i Heimstaden.

Ingvor Sundbom kommer närmast från tjänsten som koncern-vd för ett noterat bostadsutvecklingsbolag. Dessförinnan har hon varit CFO för börsnoterade fastighetsbolag som Hufvudstaden och Oscar Properties. Under sju år var hon CFO och transaktionschef på Bonnier Fastigheter.

Annons

Annons

– Det känns oerhört inspirerande att bli en del av ett av Nordens största bostadsfastighetsbolag som nu även expanderar i Europa. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till bolagets kommande expansion genom att säkerställa en fortsatt finansiell stabilitet och lönsamhetsutveckling i ett strategiskt viktigt skede, med fokus på hållbar och lönsam tillväxt, säger Ingvor Sundbom i ett pressmeddelande.

Magnus Nordholm är mycket glad över rekryteringen: 

– Ingvor Sundbom har en bra mix av djupt branschkunnande i kombination med den affärsmässiga bredd som krävs för att lyckas i den här rollen hos oss. 

Under hösten kommer Magnus Nordholm gradvis att fasa över delar av sina ansvarsområden till Ingvor Sundbom, parallellt med att han träder in i sin nya roll. 

– Heimstaden och Fredensborg-koncernen kommer fortsätta på den tillväxt- och förbättringsresa som vi arbetat med under en lång tid och det blir intressant och utmanande att ta en bredare roll i denna utveckling, säger Magnus Nordholm.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons