Nytt jobb

Ny CFO i Heimstaden när Nordholm går till Fredensborg

Ingvor Sundbom blir ny CFO för Heimstaden. Hon efterträder Magnus Nordholm som vid årsskiftet tar rollen som CEO för Fredensborg.

Uppdaterad 2018-10-26
Publicerad 2018-10-26

Ingvor Sundbom, med en bakgrund i bland annat Oscar Properties, blir ny CFO för Heimstaden. Hon ersätter nuvarande CFO Magnus Nordholm, som vid årsskiftet tar rollen som CEO för Fredensborg AS, majoritetsägare i Heimstaden AB.

Magnus Nordholm kvarstår som vice VD i Heimstaden AB och som del av ledningsgruppen tills han tillträder sin nya tjänst. Därefter behåller han sin styrelseplats i Heimstaden.

Ingvor Sundbom kommer närmast från tjänsten som koncern-vd för ett noterat bostadsutvecklingsbolag. Dessförinnan har hon varit CFO för börsnoterade fastighetsbolag som Hufvudstaden och Oscar Properties. Under sju år var hon CFO och transaktionschef på Bonnier Fastigheter.

– Det känns oerhört inspirerande att bli en del av ett av Nordens största bostadsfastighetsbolag som nu även expanderar i Europa. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till bolagets kommande expansion genom att säkerställa en fortsatt finansiell stabilitet och lönsamhetsutveckling i ett strategiskt viktigt skede, med fokus på hållbar och lönsam tillväxt, säger Ingvor Sundbom i ett pressmeddelande.

Magnus Nordholm är mycket glad över rekryteringen: 

– Ingvor Sundbom har en bra mix av djupt branschkunnande i kombination med den affärsmässiga bredd som krävs för att lyckas i den här rollen hos oss. 

Under hösten kommer Magnus Nordholm gradvis att fasa över delar av sina ansvarsområden till Ingvor Sundbom, parallellt med att han träder in i sin nya roll. 

– Heimstaden och Fredensborg-koncernen kommer fortsätta på den tillväxt- och förbättringsresa som vi arbetat med under en lång tid och det blir intressant och utmanande att ta en bredare roll i denna utveckling, säger Magnus Nordholm.

 

Platsannonser