Nu är det klart! Carnegie + Carneo = sant

Taggar i artikeln

Carnegie
Carnegie, Kantar Sifo ProsperaCarnegie, Kantar Sifo Prospera
Publicerad
Uppdaterad

I all tysthet har Altor slagit ihop Carnegie med stora delar av Carneo, genom att köpa upp Carnegie Fonder, Holberg Fondsforvaltning och CAAM Fund Services – något som underlättar inför en eventuell framtida börsnotering.

Anders Frick

Altors planer för sammanslagningen mellan Carnegie och Carneo presenterades för ett drygt år sedan, vilket Realtids Torbjörn Isacson menade var ett led i en eventuell börsnotering av verksamheterna. 

I maj meddelade bolagen att man har gått vidare med fusionsplanerna, något som Carnegie Fonders vd Andreas Uller hävdar är odramatiskt, bland annat eftersom Carnegie Fonder redan tidigare varit en del av Carnegie Holding.

Nyligen blev förvärven klara, och den nya koncernen – Carnegie Group – verkar inom fyra affärsområden såsom Investment Banking, Securities och Private Banking som alla ingår i Carnegie Investment Bank, samt ett nytt affärsområde, Asset Management, som består av Carnegie Fonder och norska Holberg.

Annons

Genom affären är Carnegie Fonder tillbaka i samma ägarstruktur som rådde till 2016, och Carnegie Fonder kommer att fortsatt vara oberoende och självständig kapitalförvaltare som verkar på armlängds avstånd från Carnegie Investment Bank.

Förändringen har även givit upphov till förändringar på personalfronten. Kommunikationschefen Anna Tropp byter Carneo mot ABG Sundal Collier, där hon blir kommunikations- och hållbarhetschef.  Fredrik Tauson lämnade rollen som kreditförvaltare på Nordic Cross för att förvalta företagsobligationer på Coeli och, dit han även tog med sig Carl Berg som ska ansvara för tredjepartsdistribution.

Fotnot: Carneo kvarstår fortfarande formellt, men med C WorldWide som enda innehav.

Annons
Annons