Hon blir ny toppchef på ABG Sundal Collier

Taggar i artikeln

ABG Sundal Collier Carneo
Anna Tropp.
Publicerad
Uppdaterad

Anna Tropp byter Carneo mot ABG Sundal Collier, där hon tar plats i den svenska ledningsgruppen och får den nyinrättade rollen som kommunikations- och hållbarhetschef.

Anders Frick

Vad ska du göra på ABG Sundal Collier?
– Jag blir övergripande ansvarig för alla kommunikations- och hållbarhetsfrågor i koncernen, och kommer att sitta i den svenska koncernledningen. Samma frågor jobbade jag med också på Carneo, men här blir det utifrån ett ABG-perspektiv, säger Anna Tropp.

Vad innebär det i praktiken?
– ABG Sundal Collier har inte tidigare haft någon person på hållbarhet utifrån ett organisatoriskt perspektiv, även om kompetensen finns på analyssidan. I praktiken kommer mitt jobb bland annat att handla om klimat, ägarstyrning samt inte minst socialt. Vi finansierar ju bland annat stiftelsen Women in Finance, så det kommer jag att arbeta en del med, säger hon.

Du har jobbat på Carneo sedan 2019 och inom Altor-sfären sedan 2014 – vad fick dig att byta?
– Jag har fått ett gott intryck av ABG. Samtidigt har det gjorts en del strategiska förändringar inom Carneo, där vi nyligen sålde tre av bolagen till Carnegie, vilket gjorde att min roll blev en annan. Så det passar kanonbra att nu byta till ABG Sundal Collier, säger hon.

Annons

Hur blir det med SM i finanspadel,  som du har basat för de senaste åren?
– Det blir finans-SM i padel också nästa år, men då i regi av C WorldWide Asset Management med Johan Meyer vid spakarna, säger Anna Tropp.

 

Annons