FinansNyhet

Nordea i samarbete med Norrsken

Publicerad

Nordea ska tillsammans med Norrsken House stödja företagare som löser ”de största problemen som världen står inför”.

Realtid.se

I år inleder Nordea och Norrsken ett samarbete ”för att stödja entreprenörer som löser de stora samhällsutmaningarna”, framgår det av ett pressmeddelande.  

– Nordea kommer att direkt bidra till det ekosystem för impact tech som håller på att byggas upp i Stockholm, och ökar sannolikheten för att entreprenörerna kan lyckas, säger Funda Sezgi hos Norrsken Foundation.  

Nordea uppger i pressmeddelandet ”att engagera sig i samhället är ett viktigt inslag i Nordeas strategi för hållbara affärer, och visar på hur banken kan spela en central roll i att driva samhället i en bättre riktning framåt”.  

Annons

– Med Nordeas position som den största nordiska banken har vi verkligen möjlighet att påverka samhället i stort. Vi vill samarbeta med företag, kunder och fintech-bolag på nya sätt, där alla vinner. Norrsken Foundation och deras sätt att hjälpa entreprenörer att uppfylla hela sin potential är just den typen av initiativ som vi vill stödja, säger Anna Storåkers, Sverigechef Nordea.  

Nordea uppger att banken vill göra en verklig skillnad genom samarbeten som dessa. ”Nordeas omfattande expertis, finansiella verksamhet och frivilliginsatser är något som verkligen behövs bland unga företag och företagsägare”. 

– Genom att inleda samarbete med Norrsken Foundation kan vi utnyttja vår kunskap och tillämpa den i den fas där den behövs som mest. Vi är beroende av att företag i Norden blomstrar och går bra. Tillsammans vill vi stå för det extra bränslet som gör att de når ända fram, säger Peter Dalmalm, head of commercial banking Sweden, Nordea.  

Annons

– Alla företag behöver en bank, och därför är det väldigt glädjande att få jobba med den bästa. Vi hoppas att andra följer i Nordeas fotspår och väljer att stödja entreprenörer på det här sättet, säger Erik Engellau-Nilsson, vd på Norrsken Foundation.  

Nordea blir en partner till Norrsken under tre år och medverkar i evenemang, föreläsningar och seminarier under hela året.  

Annons