Nytt jobb

MQ rekryterar vd från Lindex

MQ-koncernen, som delvis ägs av Swedbank Robur, Öresund och delar av Qviberg-familjen, får ny vd.

Uppdaterad 2018-06-08
Publicerad 2018-06-08

MQ-koncernen, som delvis ägs av Swedbank Robur, Öresund och delar av Qviberg-familjen, får ny vd. Ingvar Larsson blir ny vd och koncernchef för MQ-koncernen. Han kommer närmast från Lindex och efterträder Christina Ståhl som innehar vd-posten idag. 

– Jag är glad över rekryteringen av Ingvar Larsson som tar med sig erfarenhet och kunskap om modebranschen till MQ. Det är en person som med sin bakgrund och sitt ledarskap kan ta MQ-koncernen vidare till nästa nivå med de utmaningar och möjligheter som branschen erbjuder, säger Claes-Göran Sylvén, styrelsens ordförande.

Ingvar Larsson har haft flera olika ledande roller i modebranschen, både i Sverige och internationellt. Han var tidigare vd och koncernchef för Lindex, ett uppdrag som han lämnade hösten 2017.

– Jag ser fram emot en spännande, rolig och utmanande resa tillsammans med hela teamet hos MQ-koncernen. Här finns en stark plattform med en unik ställning som Sveriges ledande varumärkeskedja, att bygga vidare på. Jag är övertygad om att det finns mycket potential och samtidigt många utvecklingsområden att ta tillvara på för att på bästa sätt möta kundens förväntningar och agera i den snabba omvandling som sker i detaljhandeln, säger Ingvar Larsson tillträdande vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

 

Platsannonser