Finans

Moretime skjuter upp sitt bokslut

Först flaggade bolaget för nya emissioner. Dagen efter handelsstoppades Moretimes aktie. Nu förhalar man även rapporten "för att säkerställa kvalitén". Vd:n vill inte ge några kommenterar.

Uppdaterad 2016-02-26
Publicerad 2016-02-26

Moretime har beslutat att publicera bokslutskommunikén först på måndag 29 februari, istället för i dag fredag som tidigare kommunicerats. Detta "för att säkerställa kvalitén på bokslutet", enligt ett pressmeddelande.

– Vi kan tyvärr inte lämna några ytterligare upplysningar, men vi kommer att återkomma med en uppdatering innan dagen är slut, säger Carl-Fredrik Morander till Realtid.se på fredagen.

I onsdags eftermiddag handelsstoppades även Moretimes aktie på grund av "väsentlig osäkerhet gällande bolagets finansiella ställning".

I början av veckan meddelade Moretime att man vill genomföra en förträdesemission på 10 miljoner, samt en riktad emission på ytterligare 10 miljoner i april. Den tidigare emission som genomfördes i januari misslyckades dock.

Den 23 mars ska Moretime fatta ett formellt beslut och teckningstiden väntas starta 31 mars och pågå i två veckor.

-- Emissionen är hemma under förutsättning att den blir fulltecknad, sade Moretimes vd Carl-Fredrik Morander till Realtid.se. i tisdags.

Han uppgav också att han bedömer chanserna för att emissionerna ska fulltecknas som goda.

-- Vi har redan ställt i en som vi aviserade i januari. Då såg vi att vi lagt oss på för hög kurs i förhållande till vad marknaden var beredd att betala. Sedan dess har vi pratat med investerare och nu lagt oss på en nivå som gör att vi känner oss komfortabla med att kunna landa den här emissionen, konstaterade han.

Men handelsstoppet och beslutet att skjuta upp bokslutet skapar ny osäkerhet kring bolaget.

Moretime väntas komnunicera alla detaljer i samband med bolagsstämman 23 mars och dagen därpå ska bolaget lämna ett Informationsmemorandum (IM) till marknaden. 

Platsannonser