Annons

Annons

Magnolia Bostad köper Svenska Vårdfastigheter

Magnolia Bostad har ingått ett avtal om köp av samtliga aktier i Svenska Vårdfastigheter. Prislappen landar på 300 miljoner kronor.

Genom förvärvet ska Magnolia Bostad tydligare etableras inom utveckling av vårdboenden samtidigt som erbjudandet till kommuner och investerare breddas. Avsikten är att ta tillvara potentialen i bolagets befintliga portfölj och komplettera satsningen som redan görs inom vårdboenden med ytterligare projekt, kompetens och medarbetare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Förvärvet bidrar till en ökad social hållbarhet och tar oss ytterligare ett steg närmare mot att bli en samhällsutvecklare, samt leder till ytterligare riskminimering och synergieffekter vad gäller vår organisation, kostnader och samarbeten med kommuner. Svenska Vårdfastigheters betydande portfölj och kompetens tillsammans med Magnolia Bostads befintliga verksamhet ger oss kapacitet att bli en ledande aktör inom vårdfastigheter, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Köpeskillingen uppgår till 300 miljoner kronor och finansieras med eget kapital och lånat kapital. Tillträde är beräknat till juli 2017 och villkorat av att Svenska Vårdfastigheter AB:s huvudsakliga långivare är positiva till ägarförändringen.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons