Annons

Annons

Lyxor visar framfötterna i avgiftskriget

Den franska förvaltaren Lyxor är nu med i fondavgiftskriget bland de noterade ETF:erna i Europa och sänker avgifterna markant.

Kapitalförvaltarna slåss om investerarnas inflöden till de noterade ETF:erna i Europa. Totalt investerades 802 miljarder dollar i europa-listade ETF:er och produkter under 2017, vilket är ett nytt rekord, enligt ETFGI.

Blackrock, Deutsche Bank, Lyxor, Vanguard och State Street Global Advisors har redan ansträngt sig extra mycket för att vinna marknadsandelar. Men det är inte endast en tävlan mellan kapitalförvaltarna. Investerarna har även ingått i priskriget och krävt lägre avgifter på ETF:erna.

Lyxor har tagit ett stort steg i priskriget och skapat ett nytt sortiment bestående av 16 ETF:er med avgifter som sträcker sig så lågt som från 0,04 procent upp till 0,12 procent, enligt Financial Times.  Avgifterna innan låg på 0,20-0,30 procent över detta.

Annons

Annons

Arnaud Llinas, som är chef för ETF och indexing på Lyxor, säger till Ft.com att kapitalförvaltaren möter investerarnas efterfrågan genom att sänka avgifterna. Han menar även att detta är en följd av de nya europeiska reglerna som trädde i kraft i början av året, MifidII, vilka ”ändrade spelet” för ETF:er då Mifid kräver total transparens.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons