Annons

Annons

Deutsche bank

Italienska Unicredit förbereder ett rivaliserande bud på Commerzbank, uppger flera insatta källor för Financial Times.

Uttalandet från ECB-topp kan skapa konflikt med den tyska bankfusionen, Swedbank presenterar slutsatserna från den externa utredningen och ATP stöttar Danske Banks ledning. Det är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

En sammanslagning av Commerzbank och Deutsche Bank kommer definitivt att leda till drastiska personalneddragningar. I övrigt är bedömarna osäkra på konsekvenserna. Men en fusion kan skapa större stabilitet i Europa.

Deutsche Banks storägare Cerberus, som har drygt 3 procent av aktiekapitalet i banken, har inte längre något emot att låta banken slå sig ihop med den tyska konkurrenten Commerzbank.

Euronext höjer budet på Oslobörsen, manliga aktiemäklare tjänar nästan dubbelt så mycket som kvinnliga, finansieringsproblemen större för Deutsche Bank. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet måndagen den 11 februari.

Med det svajiga läget på aktiemarknaden kommer företagsförvärven att bli allt fler. Särskilt utköpen från börsen. Det anser Deutsche Banks Nordenchef Jan Olsson.

Sidor