Finans

Lundbergs tjänar på Industrivärdens ökade resultat

Substansvärdet på Lundberg ligger på 330 kronor per aktie. Resutatet går kraftigt uppåt, främst till följd av ökningar av resultatandelarna i Industrivärden.

Publicerad 2019-05-28

Substansvärdet för Lundbergs för första kvartalet är 80,8 miljarder kronor, 326 kronor per aktie, vilket är en uppgång med 13 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Den 24 maj låg substansvärdet på 330 kronor per aktie.

Omsättningen steg 5,4 procent till 5,6 miljarder kronor och resultatet efter finansiella poster med hela 88 procent, till 4,9 miljarder kronor. Den största faktorn till det senare är en stor ökning i resultat från andelar i intresseföretag och joint venture. Huvuddelen är en stor ökning av resultaten i andelarna i Industrivärden, från 248 miljoner kronor till 2 514 miljoner kronor.

Den största investeringen under perioden har varit i Husqvarna, där Lundbergs – L E Lundbergföretagen – har köpt 192 012 aktier för 15 miljoner kronor.

Investmentbolagets största innehav är fastighetsbolaget Hufvudstaden (19 procent), investmentbolaget Industrivärden (18 procent) och skogsbolaget Holmen (14 procent). Lundbergs har också större innehav i Indutrade, Sandvik, Handelsbanken, Husqvarna och Skanska.

I Lundbergsföretagen ingår också en fastighetsrörelse, Fastighets AB L E Lundberg, med en omsättning på 359 miljoner kronor i första kvartalet.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in