Annons

Annons

Konsortium lägger bud på TDC

Det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie lägger tillsammans med tre danska pensionsfonder nu ett formellt bud på TDC. Telia som också har övervägt ett förvärv kommer däremot inte lägga något bud på den danska teleoperatören.

Bakom budet står de danska pensionsbolagen ATP, PFA och PKA tillsammans med det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie.

Budet uppgår till 50,25 danska kronor per aktie i TDC, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

TDC:s styrelse rekommenderar också aktieägarna att acceptera budet, som värderar det danska bolaget till 40,4 miljarder danska kronor.

Annons

Annons

Budet är bland annat villkorat av att det planerade samgåendet mellan TDC och MTG:s nordiska tv-verksamhet inte blir av, vilket är förklaringen till att MTG tidigare idag meddelade att TDC backar från den tänkta tv-affären mellan de svenska och danska bolagen som offentliggjordes för bara någon vecka sedan.

Telia skrev också tidigare under dagen i ett pressmeddelande att de “undersökt olika alternativ, inklusive ett potentiellt förvärv av TDC”, men att de planerna lagts på hyllan och att “företaget inte nu för diskussioner med TDC om ett potentiellt förvärv”.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons