Annons

Annons

MTG

Wework-grundare tvingas lämna vd-posten, Annica Bresky blir vd och koncernchef på Stora Enso och konsultbyrå börsnoteras. Det är något av innehållet i onsdagens nyhetssvep.

MTG bildar ett bolag inom e-sport i Kina ihop med Tencent-ägda streamingplattformen Huya. MTG:s aktie är upp närmare 23 procent kort efter Stockholmsbörsens öppning.

MTG säljer sitt innehav om 95 procent i Nova Broadcasting Group i Bulgarien, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Millicom bekräftar budsamtal, handeln tappar framtidstro, Astra Zeneca med i amerikansk prisutredning och MTG vill göra en nyemission. Det är några av rubrikerna denna tisdagsmorgon.

Telias förhoppningar att köpa Bonnier Broadcasting, med TV4 och Cmore, har fått högre energinivå efter att den amerikanska storaffären mellan AT&T och Time Warner har fått grönt ljus och flera efterföljare. Det döljer dock inte det underliggande problemet med att operatörsfunktionen är en basal infrastrukturaffär som passar bäst i gemensam ägo, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en analys.

Kinneviks styrelse föreslår att hela innehavet i MTG delas ut till aktieägarna i investmentbolaget. Det görs för att få ett godkännande av fusionen mellan Tele2 och Com Hem.

MTG delas upp i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment Group. “Detta initiativ kommer att stärka respektive bolag, och dess organisationer, genom att fokusera på deras specifika affärsbehov och affärsmöjligheter", säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG.

Fusionen mellan MTG Nordics och TDC Group kan stoppas. TDC:s styrelse har meddelat att bolaget vill dra sig ur affären.

Sidor