Annons

Annons

MTG

MTG säljer sitt innehav om 95 procent i Nova Broadcasting Group i Bulgarien, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Millicom bekräftar budsamtal, handeln tappar framtidstro, Astra Zeneca med i amerikansk prisutredning och MTG vill göra en nyemission. Det är några av rubrikerna denna tisdagsmorgon.

Telias förhoppningar att köpa Bonnier Broadcasting, med TV4 och Cmore, har fått högre energinivå efter att den amerikanska storaffären mellan AT&T och Time Warner har fått grönt ljus och flera efterföljare. Det döljer dock inte det underliggande problemet med att operatörsfunktionen är en basal infrastrukturaffär som passar bäst i gemensam ägo, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en analys.

Kinneviks styrelse föreslår att hela innehavet i MTG delas ut till aktieägarna i investmentbolaget. Det görs för att få ett godkännande av fusionen mellan Tele2 och Com Hem.

MTG delas upp i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment Group. “Detta initiativ kommer att stärka respektive bolag, och dess organisationer, genom att fokusera på deras specifika affärsbehov och affärsmöjligheter", säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG.

Fusionen mellan MTG Nordics och TDC Group kan stoppas. TDC:s styrelse har meddelat att bolaget vill dra sig ur affären.

MTG avyttrar hela sitt innehav i bulgariska Nova Broadcasting Group. Köpare är holländska PPF Group. Försäljningen är ett led i MTG:s pågående nischning mot underhållningssektorn.

Det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie lägger tillsammans med tre danska pensionsfonder nu ett formellt bud på TDC. Telia som också har övervägt ett förvärv kommer däremot inte lägga något bud på den danska teleoperatören.

Sidor