Liza Jonson, vd för Robur är ny ordförande för Fondbolagens förenings styrelse. Foto: Robur
Karriär

Roburs vd ny ordförande för Fondbolagens förening

Swedbank Roburs vd Liza Jonson, blir ny ordförande i Fondbolagens förenings styrelse. Det beslutade årsstämman idag.

Uppdaterad 2020-05-20
Publicerad 2020-05-11

Vid stämman valdes även Magdalena Wahlqvist Alveskog, Handelsbanken Fonder, Erik Kjellgren, Catella Fonder, och Thomas Nilsson, FCG Fonder, in som nya ledamöter i föreningens styrelse. Javiera Ragnartz, SEB Investment Management, blir vice ordförande.

– Jag är både stolt och glad över att axla ordförandeskapet för Fondbolagens förening och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och kansliet driva de branschgemensamma frågorna. I Sverige är fondsparande en utbredd sparform, så fondbranschen och dess utveckling framåt är en angelägen fråga för många, säger Liza Jonson, ordförande i Fondbolagens förening i en skriftlig kommentar.

Fondbolagens förening har 47 medlemsbolag som tillsammans förvaltar cirka 90 procent av fondsparandet i Sverige. De representerar en mångfald av fondbolag med olika inriktning och storlek. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.   

– Styrelsen speglar mångfalden av aktörer på marknaden. Det ger föreningen och kansliet en mycket bra möjlighet att tillsammans driva olika frågor med full kraft. Och det finns många viktiga frågor för fondbranschen att ta tag i - bland annat ska ett nytt regelverk för hållbara fonder implementeras under det kommande året, säger Liza Jonson.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in