FinansNyhet

Juristen som uppfann en boksideshållare

Wenzel Nisshagen är jurist på Setterwalls Advokatbyrå i Malmö.
Publicerad

Wenzel Nisshagen är inte bara varumärkesspecialist på Setterwalls advokatbyrå. Han har även uppfunnit en boksideshållare. Det avslöjades i ett avsnitt av byråns julkalender häromdagen.

Jens Ekelund

Vi är mitt uppe i julkalenderns förlovade högtid, och i år verkar fler än vanligt tagit chansen att producera egna kalendrar. Advoktbyrån Setterwalls har sällat sig till denna skara och bjuder på korta videohälsningar från medarbetare runt om i landet.

Ett av de mer humoristiska inslagen i kalendern står Wenzel Nisshagen för, som i lucka nummer tio presenterar sin uppfinning – en boksideshållare. Realtid Karriär ringer upp för att höra mer om detta.

Är det månne en blivande Oppfinnar-Jocke som Setterwalls har anställt? Siktar han på att bli komiker på fritiden?

Annons

Herr Nisshagen tycks bli en aning generad över frågorna och börjar skratta, men intygar att detta inte är något han planerar. Han har fullt upp med juridiken.

Men hur gick det till när du gjorde boksideshållaren?

– Det är ju många böcker som ska läsas under juristutbildningen och ett problem är att de lätt slår igen när man ska läsa dem. Det är lite irriterande, så jag funderade på hur man skulle kunna lösa det redan när jag pluggade.

Annons

– Jag hade en grov idé om hur en boksideshållare skulle kunna se ut, men ingen riktig möjlighet att göra något då.

Senare startade han ett hobbyföretag, och tack vare en inköpt 3D-skrivare och god hjälp från sin tekniske far, så gick det vägen till slut.

Tog det lång tid?

Annons

– Jag vet inte, några veckor kanske. Det var ju rätt mycket anpassningar för att få trycket helt optimalt på vingarna, och ha koll på hur mycket friktion det är på materialet för att det ska kunna hålla sidorna men ändå inte göra det svårt att bläddra.

Tänker du börja sälja den nu?

– Det är inga stora pengar i detta. Det är mer en kul lösning. Tanken med filmen är att se om många studenter är intresserade av boksideshållaren, och i sådana fall så kan vi ge bort den som en give-away i en goodiebag från Setterwalls. Det är på den nivån. Så det här är en liten marknadsundersökning kan man säga, berättar han.

Till sist, hur ska du fira jul?

– Jag ska fira med familjen och släkten. Det blir även någon gammal öl och lite jakt. Det tycker jag är väldigt trevligt. Vildsvin, kanske någon råbock, om man har tur. Förmodligen skjuter man inte någoning, utan fryser bara om fötterna för all del. Men man kan ju vara där i alla fall, säger Wenzel Nisshagen.

Fakta

Namn: Wenzel Nisshagen
Titel: Biträdande jurist på Setterwalls Adokatbyrå
Ålder: 29
Bor: Kollektiv i Malmö
Ursprungligen från: Lerum
Familj: Singel
Intressen: Jobba och jakt
Karriärråd: Allt blir mycket roligare om man jobbar med något man tycker är kul.

Annons