Nytt jobb

Intrum värvar Pepins tidigare vd

Julia Reuszner har utsetts till ny Chief Risk Officer (CRO), för Intrum. Hon kommer närmast från Pepins Group, som är en digital investeringsplattform, där hon är vd.

Uppdaterad 2020-05-07
Publicerad 2020-05-06

Julia Reuszner har en bred bakgrund från såväl den finansiella sektorn som från e-handelsindustrin, och hon har bland annat varit CFO och tillförordnad vd för Adlibris-koncernen. Hon har också lång erfarenhet av förvärv och investeringar från sin tid hos Adlibris, Pepins samt från private equity-företaget Capman, där hon var Investment Director. Julia Reuszner började sin yrkesbana på Lehman Brothers i London där hon arbetade med M&A i Europa.

– Jag är mycket glad att kunna hälsa Julia välkommen till Intrum, säger Mikael Ericson, Intrums vd och koncernchef i en skriftlig kommentar.

– Hennes bakgrund från internationell investeringsverksamhet kommer att bli mycket värdefull liksom även hennes erfarenhet som vd och från styrelsearbete. Att hon arbetat i direkt kommersiella roller samt har erfarenhet av bolagsstyrning lägger därtill en bra grund för ett tydligt och sunt investeringsperspektiv.

Julia Reuszner efterträder Johan Brodin, som nyligen utsågs till Chief Technology Officer (CTO) för Intrum.

Johan Brodin innehar både rollen som CRO respektive CTO fram tills att Julia Reuszner börjar på Intrum i mitten av augusti 2020. Julia Reuszner tar plats i koncernledningen och kommer att rapportera till Mikael Ericson.  

Platsannonser

Logga in