Annons

Annons

Intrum

UPPDATERAD Intrum har emitterat en sjuårig obligation om 800 miljoner euro och kredithanteringsbolagets treasury-chef Emil Folkesson är nöjd med räntan om 3,5 procent, säger han till Realtid.

Kredithanteringsbolaget Intrum köper en plattform för 3,5 miljarder för att hantera förfallna fordringar i Grekland. Säljare är den grekiska banken Piraeus Bank.

Kredithanteringsbolaget Intrum minskade verksamhetsmarginalen inom kredithantering under det första kvartalet. Svagheter i Italien och även Spanien bidrar. Problemen är tillfälliga, intygar Thomas Moss, ansvarig för affärsstyrning och investerarrelationer på Intrum för Realtid.

Intrum enligt förväntningar, Deutsche Bank sänker intäktsprognos och SAS-strejken utvidgas – det är några av rubrikerna denna fredagsmorgon.

Investmentbolaget Öresunds substansvärde sjönk 2,2 procent under det första kvartalet i år, sämre än SIX Return Index som samtidigt steg med 13,2 procent.

Liv Fiksdahl och Andés Rubio föreslås som nya styrelseledamöter i Intrum. Synnöve Trygg och Fredrik Trägårdh har avböjt omval. 

EBM väljer att inte inleda förundersökning mot Nordea om penningtvättsbrott, Intrum köper spanska Solvia, Henrik Gerdin blir fondchef på Niam och Nyproduktionen på bostäder minskar. Detta är några av rubrikerna i morgonsvepet.

Intrums vd ser Italien som en intressant marknad. Det svenska kredithanteringsföretaget har inlett positiva diskussioner med andra italienska banker utöver Intesa Sanpaolo som Intrum gjort en affär med tidigare i år.

Sidor