FinansNyhet

IRRAS offentliggör företrädesemission

Publicerad

Carnegie och Pareto Securities agerade joint bookrunner i IRRAS företrädesemission.

Olof Ehrs

Det globala medicinteknologiföretaget IRRAS, noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market, presenterar utfallet i den företrädesemission som löpte ut den 9 april 2020.

Totalt tecknades 56,8 procent av de erbjudna aktierna med stöd av teckningsrätter. Utöver det har 1,6 procent av de aktierna tecknats utan stöd för teckningsrätter. Garantiåtaganden tecknade därmed de återstående 41,6 procent av aktierna i företrädesemissionen.

Företrädesemissionen tillför bolaget cirka 217 miljoner kronor före emissionskostnader.

Annons

– Under dessa oförutsedda SARS-CoV-2 tider runt om i världen, fokuserar IRRAS fortsatt på patienterna och läkarna som behöver vårt stöd och tillgång till neurointensivvårdsprodukter. Denna finansieringsrunda och utfallet av företrädesemissionen, som genomfördes under väldigt svåra marknadsförhållanden, möjliggör för IRRAS att fokusera på och utveckla vårt kommersiella erbjudande samt leverera våra innovativa IRRAflow- och Hummingbird-teknologier till nya marknader och distributörer runt om i världen, säger Kleanthis Xanthopoulos, vd på IRRAS, i en kommentar.

Carnegie Investment Bank agerade global coordinator och joint bookrunner i transaktionen medan Pareto Securities agerade joint bookrunner. Setterwalls Advokatbyrå var legal rådgivare i emissionen.

 

Annons
Annons