IT

HSBC automatiserar dokumenthantering

Brittiska HSBC tar hjälp av IBM-system för ögonigenkänning och AI-teknik för att automatisera dokumenthantering inom trading och finansiella transaktioner.

Uppdaterad 2017-08-11
Publicerad 2017-08-11

Brittiska storbanken HSBC:s enhet Global Trade och Receivables Finance (GTRF) går årligen manuellt igenom uppåt 100 miljoner dokumentsidor. Det skriver Finextra.

Det nya IBM-systemet scannar av och fångar in nyckeldata från dokumenten innan de läggs till bankens system för transaktionsprocesser.

– En genomsnittlig handelstransaktion kräver 65 datafält som extraheras från 15 olika dokument med 40 sidor som ska gås igenom. Genom att bryta ner denna process så gör vi denna process snabbare och säkrare för både köpare och leverantörer. Det minskar också risker kopplade till compliance genom att vi förbättrar vår hanteringskapacitet av stora mängder data, säger Natalie Blyth, globalchef på HSBC:s GTRF-enhet.

HSBC använder för närvarande IBM-tekniken för att översätta dokument till engelska och till att skicka fakturor till flera marknader i Asien, Europa, Amerika samt i Nordafrika och Mellanöstern.

Natalie Blyth tillägger dock att banken de närmaste månaderna planerar att införa fler språk, såsom kinesiska, franska och spanska.

Platsannonser

Logga in