Annons

Annons

HSBC

I finansvärlden i dag pratar alla om blockchain. Men till skillnad från så många andra ”buzzwords” som vi sett dyka upp och försvinna igen, har blockchain potential att på allvar revolutionera branschen. Det skriver Ivan Gowan, vd på fintechbolaget Capital.com.

Brittiska HSBC har gått med på att betala 765 miljoner dollar, motsvarande cirka 6,8 miljarder kronor, till det amerikanska justitiedepartementet.

Brittiska HSBC tar hjälp av IBM-system för ögonigenkänning och AI-teknik för att automatisera dokumenthantering inom trading och finansiella transaktioner.

Deutsche Bank ska omlokalisera en stor del av sin Londonbaserade handels- och investeringsdivision till Frankfurt – till följd av Storbritanniens EU-utträde. Detta enligt källor till Bloomberg.

Storbankerna Nordea och Danske Bank pekas ut i en internationell penningtvättshärva. Den omfattar misstankar om penningtvätt med ryska kopplingar och annan internationell brottslighet. Det avslöjades under måndagskvällen av danska Berlinske Business i samarbete med OCCRP och en rad andra medier.

Brittiska bankens intäkter föll med 45 procent under andra kvartalet. Trots det gick aktiekursen upp.

Sidor