Finans Nyhet

Hon ska styra nya Bank Norwegian

Bank Norwegian, Klara-Lisa AasenBank Norwegian, Klara-Lisa Aasen
Klara-Lisa Aasen.
Publicerad

Som första ärende beslutade Bank Norwegians nya styrelse att utse nuvarande tillförordnade vd Klara-Lise Aasen till permanent vd.

Realtid.se

Under Bank Norwegians extra bolagsstämma på måndagen valdes bland annat en ny styrelse och beslut fattades om att ansöka om en avnotering av bolagets aktier från Oslobörsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hans
Larsson.

Ragnhild
Wiborg.

Annons

Nordnets tidigare ordförande och numera ledamot – Hans Larsson – valdes till ny styrelseordförande och Nordax vd Jacob Lundblad, fondprofilen Ragnhild Wiborg,

Lisa Karlsson Bruzelius, Christopher Ekdahl, Izabella Kibsgaard-Petersen och Knut-Arne Alsaker valdes till styrelseledamöter.

– Det känns jättebra att få fortsätta leda Bank Norwegian. Tillsammans med Nordax kommer vi ha resurserna för att vidareutveckla vår affär och realisera potentialen i våra kombinerade plattformar, säger Klara-Lise Aasen om vd-uppdraget, i en skriftlig kommentar.

Annons

Nordax slutförde sitt bud på Bank Norwegian 2 november och siktar nu på att utmana de stora etablerade bankerna i Norden, med stöd från storägarna Nordic Capital och Sampo. 

Nordax avnoterades av Nordic Capital VIII och Sampo år 2018. År 2019 blev Nordic Capital IX och Sampo de största aktieägarna i det börsnoterade Bank Norwegian och stödjer sammangåendet av de två bankerna. Sammanlagt har det sammanslagna bolaget cirka två miljoner kunder, cirka 470 anställda och en total lånestock på cirka 65 miljarder kronor, per den 30 september 2021.

– Nordic Capital ser fram emot att realisera den fulla potentialen och att ytterligare stödja det sammanslagna bolaget när det utmanar de stora etablerade bankerna med sitt mer konkurrenskraftigt kunderbjudande, sa Christian Frick, Partner och ansvarig för finansiella tjänster, Nordic Capital Advisors i ett tidigare pressmeddelande.

Annons
Annons