Berit Behring
Berit Behring, vd för Danske Bank i Sverige
Nytt jobb

Hon är Danske Banks nya Sverigechef

Berit Behring efterträder Ann Krumlinde som vd för Danskes svenska verksamhet den 1 april. För Realtid kommenterar hon anklagelserna om penningtvätt som riktades mot banken tidigare i veckan.

Uppdaterad 2017-03-23
Publicerad 2017-03-23

Berit Behring, som tillträder 1 april, är för närvarande chef för Corporate & Institutional Banking i Norden, en position som hon haft sedan 2014. Dessförinnan var hon chef för Danske Markets i Sverige och hon har tidigare jobbat på Nordea och ABN Amro Bank.

“Det är väldigt roligt och jag känner mig hedrad över att ha fått förtroendet. Jag ser fram emot att tillsammans med bankens medarbetare och kunder fortsätta arbetet med att flytta fram bankens positioner ytterligare i Sverige”, säger Berit Behring i en kommentar. 

Behring kommer även att ansvara för affärsområdet Business Banking i Sverige. I samband med detta har Johanna Norberg, nuvarande chef för Danske Markets i Sverige, utsetts som ny chef för Corporate & Institutional Banking i Norden.

“Vi är övertygade om att Berit är rätt person för att säkerställa Danske Banks fortsatta utveckling i Sverige. Hon har djup kunskap om både den svenska marknaden och om banken”, säger Thomas Borgen, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Danske Bank pekades tidigare i veckan ut som inblandat i en penningtvättshärva, där ryska pengar enligt uppgift ska ha slussats till skatteparadis via internationella banker, däribland flera svenska, mellan 2011 och 2014.

“Det här är frågor som vi tar otroligt allvarligt på, självklart”, säger Behring till Realtid.se. Hon understryker att Danske ändrat sina rutiner under senare år för att förhindra att banken används i penningtvättssyften.

Samtidigt betonar Berit Behring att man ännu “inte vet säkert att det rörde sig om penningtvätt” och att uppgifterna rör bankens verksamhet i Estland, inte Sverige.    

Behring ersätter Ann Krumlinde, som chefat över Danskes svenska verksamhet sedan 2012, men som valt att lämna banken “på egen begäran för att gå vidare till nya utmaningar”.

“Ann har med sina 30 år i banken och med sitt stora engagemang varit tongivande i den framgång som Danske Bank har i Sverige”, säger Borgen.

Platsannonser

Logga in