Revision

Grant Thornton förvärvar EOB

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton har förvärvat kombibyrån Revisionstjänst EOB med verksamhet i Kiruna, Luleå, Gällivare och Pajala. I och med förvärvet blir Grant Thornton marknadsledande i Norrbotten.

Uppdaterad 2016-10-10
Publicerad 2016-10-10

– Detta är ett mycket spännande förvärv, säger Roland Dansell, marknadsområdeschef Norr på Grant Thornton, i ett pressmeddelande. Tillsammans blir vi marknadsledande i hela Norrbotten. Vårt kontor i Luleå växer till över 40 medarbetare och vi expanderar också med ett marknadsledande kontor i Kiruna. Den här delen av Norrland är den som det kommer investeras mest i under de kommande tio åren och den tillväxten vill Grant Thornton vara med och bygga.

EOB Revisionstjänst ägs av Ingemar Mikko och Mats Nilsson och erbjuder primärt tjänster inom revision, redovisning och rådgivning. I Kiruna är EOB Revisionstjänst redan marknadsledande. Företaget har 45 medarbetare, varav cirka hälften jobbar i Kiruna, 16 personer i Luleå och övriga i Gällivare och Pajala.

– Vi tilltalas av Grant Thorntons fokus på ägarledda företag, kommenterar EOB:s kontorschef i Kiruna, Ingemar Mikko, i pressmeddelandet. Dessutom har vi samma värderingar när det kommer till att ha medarbetarna i fokus. EOB har också, precis som Grant Thornton, gjort en kraftig tillväxtresa. Nu är vi övertygade om att vi tillsammans kan göra att ett plus ett blir tre.

Tillträdet sker den 30 november 2016.

 

Platsannonser