Annons

Annons

Förvärv

Europa utmärker sig på ett negativt sätt enligt en ny rapport från PWC om fusioner och förvärv i finansbranschen. Aktieägarna förlorar stort – både på köpar- och säljarsidan – två år efter affären.

Svenska industrikoncernen Indutrade köper samtliga aktier i nederländska Leiderdorp Instruments. Det förvärvade bolaget har en omsättning på 2,5 miljoner euro, närmare 27 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Verkstadsbolaget Nolato förvärvar amerikanska Ja-Bar Silicone Corporation som sysslar med teknik för skärmning av elektronik. Köpesumman är 95 miljoner kronor.

De danska bolagen kompletterar life science-bolaget Addlifes befintliga verksamhet på den danska marknaden inom affärsområdet Labtech.

UPPDATERAD Tillverkningsstrategen Hanza Holding, som tills nu är verksamt i Norden, köper tillverkningsbolaget Ritter Elektronik för 12 miljoner euro och kommer därmed in på den tyska marknaden. Hanzas aktiekurs stiger 8 procent på torsdagseftermiddagen.

SSAB köper Abraservice Holding som omsatte 800 miljoner kronor under förra året, skriver det svenska stålföretaget i ett pressmeddelande utan att uppge köpeskillingen. Det köpta bolaget, som tillhandahåller slitdelar och kompletta lösningar inom seghärdat stål, är en del av den franska koncernen Jacquet Metal Service Group, 

Sagax har genom två separata transaktioner förvärvat sju fastigheter i Madrid och en fastighet i Barcelona. Investeringen uppgår sammanlagt till motsvarande 200 miljoner kronor.

Sidor