Annons

Annons

Förvärv

Verkstadsbolaget Nolato förvärvar amerikanska Ja-Bar Silicone Corporation som sysslar med teknik för skärmning av elektronik. Köpesumman är 95 miljoner kronor.

De danska bolagen kompletterar life science-bolaget Addlifes befintliga verksamhet på den danska marknaden inom affärsområdet Labtech.

UPPDATERAD Tillverkningsstrategen Hanza Holding, som tills nu är verksamt i Norden, köper tillverkningsbolaget Ritter Elektronik för 12 miljoner euro och kommer därmed in på den tyska marknaden. Hanzas aktiekurs stiger 8 procent på torsdagseftermiddagen.

SSAB köper Abraservice Holding som omsatte 800 miljoner kronor under förra året, skriver det svenska stålföretaget i ett pressmeddelande utan att uppge köpeskillingen. Det köpta bolaget, som tillhandahåller slitdelar och kompletta lösningar inom seghärdat stål, är en del av den franska koncernen Jacquet Metal Service Group, 

Sagax har genom två separata transaktioner förvärvat sju fastigheter i Madrid och en fastighet i Barcelona. Investeringen uppgår sammanlagt till motsvarande 200 miljoner kronor.

Det svenska börsbolaget Beijer Electronics, verksamt inom industriell automation och datakommunikation, förvärvar schweiziska Neratec för 5 miljoner schweizerfranc, motsvarande 47,6 miljoner kronor.

Stenvalvet förvärvar samhällsfastigheter för en halv miljard kronor i Jönköping, Storstockholm och Växjö. "Det är helt i linje med vår strategi", säger Sara Östmark, vice vd och affärsutvecklingschef.

UPPDATERAD Riskkapitalbolaget Altor köper 60 procent av det svenska konsumentvarumärket Ideal of Sweden från bland andra grundarna Joachim Lindström och Filip Ummer som har ambitionen att öka omsättningen sju gånger till 2022. Det säger Stefan Linder, partner på Altor, till Realtid.

Sidor