Grab på väg mot rekord-Spac
Börs

Grab på väg mot rekord-Spac

Den singaporianska superappen Grab är på väg mot den hittills största börsnoteringen via ett så kallat Spac-upplägg.

Uppdaterad 2021-04-13
Publicerad 2021-04-13

Det kombinerade företaget förväntar sig att dess värdepapper kommer att handlas på Nasdag under de kommande månaderna. Det framgår av ett pressmeddelande.

De föreslagna transaktionerna värderar Grab till ett initialt proforma-kapitalvärde på cirka 39,6 miljarder US-dollar till en PIPE-storlek på mer än 4,0 miljarder US-dollar och kommer att förse Grab med cirka 4,5 miljarder US-dollar i kontanter. 

Grab-appen var i grunden jämförbar med Uber. På senare tid har dock fler och fler verksamhetsgrenar tillförts den singaporianska plattformen. Enligt Reuters källor väntas en värdering på uppemot 40 miljarder dollar.

Noteringen görs  via omvänt förvärv av Spac-bolaget Altimeter Capital.

I samband med noteringen genomförs en så kallad "pipe"-investering (i sin tur en förkortning av "Private Investment in Public Equity") ledd av fondbolagen Fidelity International och Janus Henderson till ett värde av 4 miljarder dollar.

Grab tilldelades under fjolåret banklicens och genomför just nu satsningar på försäkring och konsumentlånetjänster.

Evercore agerade som ledande finansiell rådgivare för Grab. J.P.Morgan och Morgan Stanley Asia (Singapore) Pte var medrådgivare.

J.P.Morgan och Morgan Stanley & Co. LLC agerade som ledande placeringsagenter, med Evercore och UBS som samplaceringsagenter för Altimeter Growth.

Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP och Hughes Hubbard & Reed LLP agerade som juridiska rådgivare för Grab.

Ropes & Gray LLP agerade som juridisk rådgivare för höjdmätartillväxt. Wilmer Cutler Pickering Hale och Dorr LLP agerar som rådgivare till Altimeter Capital Management LP och Altimeter Capital Markets, som inkluderar Altimeter Growth.

Cooley LLP agerade som juridisk rådgivare för placeringsagenterna.

 

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in