Emma Levén har anställts som CFO på Fundedbyme inför bolagets planerade notering. Foto: Press/Mynewsdesk
Nytt jobb

Fundedbyme anställer CFO inför NGM-notering

Emma Levén har utsetts till CFO på crowdfundingbolaget Fundedbyme. Rekryteringen är ett led i bolagets planerade notering på NGM-börsen.  

Uppdaterad 2018-08-08
Publicerad 2018-08-08

Det framgår av ett pressmeddelande.

Hon hämtas från den svenska it-återförsäljaren SweDeltaco AB där hon också var CFO. Hon har även varit globalchef på den universitetsankutna brittiska bokförlaget Cambridge University Press – samt general manager på den amerikanska fiberoptiktillverkaren Thorlabs Sverigekontor i Mölndal.

– [Fundedbyme] är ett bolag som har haft en imponerande resa de senaste åren och jag ser det som en fantastisk möjlighet att få använda min erfarenhet från internationell tillväxt till att vara en del av ett bolag som förändrar finansieringsmodellen för entreprenörer och som gör kapitalmarknaden mer demokratisk och inkluderande, kommenterar Emma Levén.

I början av året lämnade crowdfundingbolaget in en ansökan om notering på NGM-börsen. Enligt bolaget är en listning nu nära och ska "ske inom snar" framtid, framgår det av pressmeddelandet.

Emma Levén ska stärka upp bolaget inför den planerade noteringen.

– Som en del i konsolideringen har vi sökt och hittat en perfekt kandidat för koncern CFO rollen som kan vägleda bolaget i en framtida noterad miljö samt stötta vid eventuella framtida förvärv eller strategiska satsningar, kommenterar bolagets vd och medgrundare Daniel Daboczy.

Platsannonser