Jonas Predikaka, chef för Private banking på Carnegie.
Bank

Förmögna privatpersoner värderar Carnegie högst

Tre år i följd har Carnegie toppat rankingen över privat förmögenhetsrådgivning och gradvis stärkt ledningen bland marknadens private banking-aktörer. På andra plats kommer Söderberg & Partners som samtidigt är årets klättrare. Det visar Kantar Sifo Prosperas årliga kund- och marknadsundersökning.

Uppdaterad 2018-10-12
Publicerad 2018-10-12

Carnegie toppar hälften av samtliga utvärderade kategorier när svenska Private banking-aktörer utvärderats av kunderna. Det är tredje året i rad som investment- och privatbanken rankas högst. Samtidigt ökar avståndet till övriga aktörer, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga kundundersökning, skriver Carnegie i ett pressmeddelande.

Årets lista toppas av Carnegie med Söderberg & Partners på andra plats och Handelsbanken som tar bronset.

Topplistan, inklusive rankingpoäng för respektive aktör, ser ut på följande vis: 

1. 4,18 Carnegie
2. 4,03 Söderberg & Partners
3. 3,99 Handelsbanken
4. 3,76 SEB
5. 3,75 Avanza

Jämfört med fjolårets topplista är Söderberg & Partners den stora klättraren som nu återfinns på andra plats, och som därmed petat ned och ersatt Danske Bank som var fjolårets silvermedaljör. Inga andra förändringar finns på fem i topp-listorna för den svenska Private banking-marknaden när 2018 års ranking jämförs med den som gjordes 2017.

– Det är inspirerande att återkommande få så fina erkännanden från kunder som förväntar sig det bästa. Det sporrar oss ännu mer till att vässa våra erbjudanden för att uppfattas så relevanta som möjligt. Extra glädjande är att våra ansträngningar mot entreprenörer samt våra digitala lösningar ger tydliga avtryck hos kunderna, säger Jonas Predikaka, chef för Private banking på Carnegie.

Om undersökningen

Kantar Sifo Prospera genomför kundundersökningen för Private banking årligen. Resultatet baseras på över 500 intervjuer fördelat på två kundkategorier; förmögna privatpersoner med finansiella tillgångar överstigande fem miljoner kronor samt företagare, som är både ägare och vd, med finansiella tillgångar överstigande fem miljoner kronor.

Platsannonser